Zaaitabel

Groentesoort

Zaaitijd

Burenhulpplant(en)

Andijvie

21 juni

peulvruchten

Augurken

half mei – 21 juni

stokbonen, maïs en rijserwten (hoge gewassen voor de luwte)

Bieten of kroten

half maart – 21 juni

sla, kool, uien, stambonen en koolraap

Bloemkool

begin april – 21 juni

selderij

Boerenkool

half mei – 21 juni

peulvruchten

Bruine bonen

laatste 3 weken van mei

radijs, bloemkool, bieten en komkommers

Doperwten (rijs-)

half maart – half april

bieten

Doperwten (stam-)

half maart – half april

radijs, wortelen, komkommers, bieten en aardappelen

Groenlof

half maart – mei

radijs, wortelen, bieten en rapen

Kapucijners

1 juni – 21 juni

peulvruchten

Komkommers

half mei – 21 juni

stokbonen, maïs en rijserwten, hoge gewassen voor de luwte

Koolraap

half mei – half juni

kruiden en bieten

Maïs

voor 5 mei

peulvruchten, komkommers, meloenen en pompoenen

Pastinaak

half april – half mei

peulvruchten en uien

Peulen

maart – half mei

radijs, wortelen en bieten

Pompoenen

tweede helft van mei

maïs

Prei

begin april – half mei

selderij en wortelen

Raapstelen

half maart – september

erwten, sla, kervel en hysop

Radijs

juni – 21 juli

uien

Rammenas

maart – september

peulvruchten

Rode kool

half maart – half mei

kruiden, zoals kamillemuntsaliealsem en rozemarijn

Savooiekool

half maart – juni

idem als bij rode kool

Schorseneren

begin mei

peulvruchten en uien

Sla

april – 21 juni

aardbeien en wortelen

Snijbiet

half maart – mei

peulvruchten

Spinazie

half januari – september

aardbeien

Spitskool (Savooiekool)

half maart – juni

idem als bij rode kool

Spruiten (spruitkool)

eind maart – half april

idem als bij rode kool

Stambonen

half mei – 21 juni

wortelen, bloemkool, bieten en komkommers

Stokbonen

half mei – 21 juni

wortelen, bloemkool, radijs, komkommers en maïs

Tuinbonen

begin februari – half maart

Dille

Uien

half maart – half mei

bieten, sla en wortelen

Veldsla

tweede helft van augustus

peulvruchten

Witlof

mei

(nog niet bekend)

Witte kool

half maart – mei

idem als bij rode kool

Wortelen

begin maart – 21 juni

sla, bieslook, radijs, uien, prei en schorseneren

Zuring

half maart – juni

peulvruchten